Utbildning till bevakningsföreståndare
-
Yrkesutbildning
-
Klassrum
Utbildning i expanderbar batong
-
Yrkesutbildning
-
Klassrum
Väktargrundutbildningen del 1
-
Yrkesutbildning
-
14 375 SEK
-
Klassrum
Väktargrundutbildningen del 2
-
Yrkesutbildning
-
Klassrum
Totalvaktutbildning
-
Yrkesutbildning
-
21 125 SEK
-
Klassrum
Behörig Ingenjör Inbrottslarm
-
Kurser
-
3 dagar
-
Klassrum
Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem
-
Kurser
-
3 dagar
-
Klassrum
Behörig Ingenjör Utrymningslarm med talat meddelande
-
Kurser
-
3 dagar
-
Klassrum
Behörig Ingenjör Brandlarm
-
Kurser
-
Klassrum
Definitionen av en vardagshjälte
Går det efter mottot “safety first”? Vill du arbeta med att hjälpa medmänniskor i samhället och skapa en trygg omgivning ska du definitivt läsa en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar.
Att läsa en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar ges du möjlighet att jobba med varierande arbetsuppgifter i ett ständigt föränderligt samhälle. Yrkesrollerna är många och tempot är ofta högt. Oavsett vilken riktning du tänkt att välja, kan du få grundläggande kompetens inom krisberedskap, säkerhetspolitik, försvar och kunskap i att upprätthålla lag och ordning. Du kommer att ha mycket kontakt med människor i olika yrkesgrupper, så en god samarbetsvilja är alltid ett plus. Säkerhetsarbeten kräver ofta ett tekniskt kunnande, i och med att utvecklingen ständigt går framåt inom området.
Vad gör en person som jobbar inom säkerhet och försvar?
Själva området är brett och en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar kan öppna upp vägar till många olika banor. Du kanske är intresserad av att jobba inom försvaret eller bli polis? Eller är du intresserad av att bli brandman eller säkerhetschef? För vissa av dessa yrken kan du behöva läsa förberedande kurser eller en så kallad säkerhetsutbildning. Det kan lägga grund för många olika yrkesroller, och väljer du att studera en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar kan du på kort tid bli alltifrån ordningsvakt och larmtekniker, till att arbeta inom försvaret. På så vis varierar arbetsuppgifterna inom området en hel del.
Huvudsakligen täcker en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar in områden så som krishantering, olyckor och brott. Det kan både vara i förebyggande syfte och även räddnings- och utredningsarbete efter att något har hänt. Ett exempel på yrke du kan få efter en avslutad utbildning inom säkerhet är säkerhetssamordnare. Säkerhetssamordnare arbetar förebyggande med krishantering och risker på företag, organisationer eller myndigheter. Nya hotbilder och lagar mot företag ställer allt högre krav på säkerheten. Ett snarlikt yrke är även säkerhetschef och här kan du komma att arbeta med större utmaningar så som bekämpande och förebyggande av organiserad brottslighet eller terrorism.
Yrkesutbildning inom säkerhet och försvar på distans
Att studera på distans innebär att du själv lägger upp hur, när och var du vill studera. Väljer du att läsa en yrkesutbildning inom säkerhet och försvar finns det goda möjligheter till att genomföra studierna på annan ort. Det finns en rad olika yrkesutbildningar där du kan läsa till såväl larm- som säkerhetstekniker.