Sök utbildning 👉
Yrkesutbildning

Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte - intensiv

Medborgarskolan, i Stockholm
Längd
10 dagar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
30 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
10 dagar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
30 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte - intensiv

Vegankock

Restaurangkockutbildning för det varma köket, med fokus på a la carte och fine dining.

Kockutbildning med fokus på a la carte matlagning samt franska kökets grunder - för dig som är intresserad av att arbeta i ett restaurangkök, kvarterskrog eller med fine dining! Utbildningen ger gedigen kunskap även för dem som vill lära sig restaurangkökets matlagningsgrunder och förbättra samt utveckla sina matlagningsfärdigheter, både hemma samt för eget livsmedelsföretag (t.ex. café, food truck etc.).Målet med utbildningen är att deltagarna ska få relevanta kunskaper, både praktiska och teoretiska för att kunna påbörja arbete som kock i ett restaurangkök. 

Under den praktiska delen av utbildningen lär du dig bl.a. om knivkunskaper och skärtekniker, fonder, grundsåser, grundläggande bakning och desserter. Du lär dig att arbeta med olika tillagningstekniker (koka, steka, rosta, röka, bain-marie, baka etc.) samt tillaga olika råvaror (kött, kyckling, lamm, skaldjur, fisk, grönsaker, frukter etc.)

På teoretiska lektioner går vi genom menyplanering, grunder i köksekonomi, livsmedelshygien, livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet, rutiner och principer i köket, rent och estetiskt arbete, oskrivna koder och regler, samt köksredskapshantering.

För mer information om Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte - intensiv, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

9 november, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Utbildningens lärare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskaplig, teknologisk och gränsbrytande hantering av råvaror i både restaurangkök och hemmakök. Gaja har förstås också stor passion av att laga klassisk mat på högre nivå.

Kursinnehåll

  • Fonder (ljus, mörk, fisk, hummer)
  • Styckning och Knivkunskaper (stycka och bena ur kyckling, dela hummer, öppna ostron, filéa och bena ur fisk)
  • Skärtekniker (arbete med frukt och grönt och de vanligaste skärtekniker – brunoise, julienne, chiffonade, segment etc.)
  • 5 grundsåser (Tomat, Espagnole, Béchamel, Velouté, Hollandaise)
  • Redningar och Roux
  • Grundläggande bakning och degar (pastadeg, grissini)
  • Grundläggande dessert tekniker (Olika typer av maräng: fransk, italiensk, schweizisk; mousser och krämer)
  • Arbete med olika tillagningstekniker (koka, blanchera, ungs rosta, steka, röka, baka, bain-marie) samt ingredienser (kött/kyckling/fisk/skaldjur/färs/grönsaker och frukter)
  • Upplägg och Servering (inklusive spritstekniker och dekoration)
  • Matens Kemi - grunder
  • Köksteori (arbeta rent och estetisk, oskrivna koder och regler, menyplanering, ekonomigrunder, regler, rutiner och principer, köksredskapshantering)
  • Livsmedelshygien (livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet)

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Kostnader

 Pris 26 995 kr. Råvarukostnad för ca 4 000 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte - intensiv

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...

Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Highlights